Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем...май е съединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем...май е съединител

Здравейте,
    имам следния проблем - като дам газколата вдига обороти, но е мудна. Смених свещи и ламбд сонда /те така или иначе си бяха за смяна/ - пак е така. Освен това има и една кофти миризма като натисна педала повече. Някой може ли да ми каже това получава ли се от износен съединител?
    Алфа Ромео 145 1,8 TS

пробвай при 40 примерно да включиш 5 и дай газ до долу
    ако дигне оборотите без да ускорява е съединител
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

колега и ако може напиши във форума какво е станало и от какво е било ако си разбрал и моята прави така

Comment

Re: проблем...май е съединител

Първоначално публикувано от emilio
        Здравейте,
        имам следния проблем - като дам газколата вдига обороти, но е мудна. Смених свещи и ламбд сонда /те така или иначе си бяха за смяна/ - пак е така. Освен това има и една кофти миризма като натисна педала повече. Някой може ли да ми каже това получава ли се от износен съединител?
        99% е съединител всички фактори са на лице
        Alfa 146 1.6TS 16v '98
        Fiat Punto 55 1.1 `97 - градската

Comment

добре да приемем че е съединителя
          какво се прави сменя се само диска ли или какво ?

Comment

тук и аз да се включа с една питанка без да отварям нова тема.
            снощи, на задръстването на семинарията, съединителя доста се втвърди при натискане. или поне на мен така ми струва. а днес сякаш не е чак толкова. маааалко по-твърд от на профа например. каква може да е причината за това? той съединителя, че е потеглил, ми е ясно. но критично ли е положението? колко може да изкара още и може ли да ми докара голяма беля, ако го отлагам?
            иначе правих онзи тест с включването на пета при 40 км/ч и рязко газ до дупка - няма проблем, ниски обороти и почва много бавно да набира.
            та, ще бъда благодарен, ако някой ме осветли по въпросите ми

поздрави
            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
            Roosevelt

Comment

@Pinky
              Kaрай си така и да не ти пука Аз така я купих моята - с твърд съединител, но щом не включва трудно, можеш да караш. Поне на мен така ми бяха казали и аз слушам и изпълнавам
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Моя също е доста твърд , а забелязвам и на други Туйн Спаркове
                Ама той си е твърд откакто я взех - над 20 хил км вече и няма проблем . нито с включване, нито с потегляне , нищо
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                  Моя също е доста твърд , а забелязвам и на други Туйн Спаркове
                  Ама той си е твърд откакто я взех - над 20 хил км вече и няма проблем . нито с включване, нито с потегляне , нищо
                  Моят също е така, но сравнен с други 146-ци си е доста твърд, де. Едната 146-ца беше ТС със сигурност. За другата мисля, че беше боксер, ако има някакво значение. Явно не е болка за умиране
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

благодаря за отговорите.
                    ще я карам така, пък каквото стане. дано само не ме остави по път, като пътувам към варна за празниците. в крайна сметка, като гледам темата с колеги от различни градова, готови да помагат, не би трябвало да имам проблем
                    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                    Roosevelt

Comment

Не съм специалист но ако автомобила продължава да повишава обороти при рязко подаване на газ, най вероятно е за смяна на съединител, стария може да изкара и много но със смяната му по навреме може да спестиш пари.
                      Твърдия педал на съединителя и отделянето му ниско долу също предполагат износване но не чак толкова.
                      146 1.6 Boxer

Comment

Съединитела ти е заминал. По принцип най добре е да го смениш комплект(притискател лагер феродов) ако не ти се купува и притискател задължително с феродовия сменяш и лагера, защото може да се счупи и оставаш без съедитнител.
                        А твърдостта зависи от много неща, и не винаги значи че е износен. Ако не буксува и не вие лагера си карайте и да не ви пука.

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                          ... твърдостта зависи от много неща, и не винаги значи че е износен....
                          От кво зависи? Любопитен съм де
                          Моя е страшно мек, разглези ме и направо като се кача на друга кола ми се схваща крака Обаче отделя малко високо (горе-долу по средата на хода на педала) и ме съмнява че е тръгнал.
                          пп: не съм карал друга 145-ца и нямам база за сравнение Пробвал съм 33-ки и няма нишо общо...
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

и моя отделя високо и страшно мек и аз му се чудя имам чувството че понякога боксува и замерисва гадно
                            нормално ли е

Comment

Гиги е прав че се смениа комлект но не е прав за твардоста на педала.Това е от притискателниа диск така че се смениа с нов и педала става много мек.Не зависи от нищо дръго а за миризмата това идва от бъксъването на феродовиа така че приателъ садинителиа ти е за смиана отдавва.Смениа преди да ти е надрал маховика че тогава става лошо

Comment

Working...
                              X